Sunk Punk - the botten is nådd

Med knappt 1000 bryggda flaskor av denna öl så är det en underdrift att kalla den ovanligt. Det är killarna på Brewdog som har tagit sin reklamgimmick ett steg längre. Inga uppstoppade djur eller annat innehåll av morbid natur denna gång, håller de på att mjukna tro? Uppfinningsrikedomen råder det dock ingen brist på. Sunk Punk är den första ölen som är bryggd på havets botten. Kolla in deras video här om hur detta genomfördes mer i detalj, typ.
                   

                   
                         Passar på att tacka Andreas med matchande t-shirt
                      som så gästvänligt delade med sig av sin flaska
                    som han lyckats få tag på via Brewdogs online-shop


Doften från ölen är mycket, mycket lovande! Doften drar vissa paralleller till en dag på stranden, minus fislukten från tång. För att vara en IPA så är den något mindre fruktig i doften jämförelsevis med sina IPA-kusiner. Smaksättningen av ölen är havssalt, havtorn, rom samt en och annan sjöjungfru.
Smakmässigt har den salta toner med sötma, kanske från romen, samt inslag av persika, citrus och lite vindruvor.

Sammantaget är det en fantastisk öl! Inte för att den smakar mer än liknande öl utan för att Brewdog lyckats med att inte överdrivia på något håll, men ändå ge smakupplevelser som bara Ernst Kirchsteiger kan finna ord för att beskriva. Dofter och smaker är fint balanserade och allt avslutas med en härlig beska i eftersmaken som drar skönt i smaklökarna. Det är riktigt synd att detta antagligen var första och sista gången jag fick smaka på denna goding.


                   


Betyg:
Doft: 9/10
Smak: 7/10
Eftersmak: 8/10
Totalbetyg: 24/30

Efter att ha betygsatt ölen så kan jag inte låta bli att reflektera över den extremt höga poängen. Hur mycket spelar hela storyn bakom tillverkningen in och det faktum att den är väldigt limiterad? Jag skulle vilja kunna säga att det inte hade någon större betydelse men det är möjligen en någon mer objektiv bedömning att lägga totalbetygen ett par poäng lägre - but let's not!

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Då kan jag vara glad som har en ståendes här hemma.

2012-02-18 @ 13:18:35
Postat av: Magnus

Ja du har något att se fram mot!

Konstaterar att betygen på ratebeer är mer måttliga. Ska bli intressant att höra vad du tycker!

/ Magnus

2012-02-19 @ 05:52:11
URL: http://beerigoagain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0